Skip to main content

Fiori Musicali is een van de drie prijswinnaars van het Tenso-concours voor amateurkoren. Het koor was aangenaam verrast met het resultaat: samen met de twee andere winnende koren werd een concert gegeven op zaterdag 17 oktober 2009 in de grote zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Tenso is een netwerk van acht Europese kamerkoren, waaronder het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Het netwerk is in 2005 opgericht om uitwisseling van repertoire en samenwerking met amateurkoren te bevorderen. Een van de activiteiten die worden georganiseerd is het concours voor amateurkoren. Uit het hele land hebben kamerkoren opnames ingezonden waaruit de winnaars zijn gekozen door een professionele jury.

Fiori Musicali heeft tijdens het concert een nieuw werk uitgevoerd van de Nederlandse componist Leo Samama. In zeer korte tijd moest dit verplichte werk worden ingestudeerd. Op zaterdag 17 oktober werd in de ochtend nog aan het werk gestudeerd onder leiding van Tenso-dirigent Risto Joost uit Estland. Naast dit nieuwe werk heeft Fiori Musicali o.l.v. Sietse van Wijgerden twee delen uit de Mis van Frank Martin uitgevoerd en ‘Sleep’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre.

Zie www.tensodagen.nl

Close Menu