Skip to main content

Een veelzijdig repertoire van uitdagende koorwerken

Renaissance

De klassieke muziek uit de renaissance, is West-Europese kunstmuziek uit ongeveer 1400 tot 1600. Fiori Musciali brengt o.a. werken van W. Byrd, J.P. Sweelinck, T. Tallis, C. Gesualdo di Venosa en T. Weelkes.

Romantiek

In de romantische periode van de klassieke muziek maken componisten steeds grotere composities met steeds meer noten en moeilijkere ritmes. Er is veel drama en emotie verweven. Fiori Musicali heeft werken van J. Brahms, P. Cornelius en F. Mendelssohn in het repertoire.

Barok

Barok is een vorm van westerse klassieke muziek uit de periode 1600 tot 1750. Als stijl is het de opvolger van de renaissancemuziek. Geleidelijk aan maakte de meestal gewijde muziek, plaats voor de nuove musiche, bedoeld voor seculier gebruik. Fiori Musicali heeft een zeer uitgebreid repertoire van o.a. J.S. Bach, H. Purcell, H. Schutz.

20e en 21e eeuw

Klassieke muziek uit de 20e eeuw, de Europese klassieke muziek van na 1900 heeft een wijde variatie. Als algemene overeenkomst van al deze verschillende genres is het toenemende gebruik van dissonantie in de compositie. Fiori Musicali heeft een voorliefde voor deze veelzijdige en uitdagende stijlperiode, getuige het brede repertoire: van J. Tavener tot  F. Poulenc en van D. Manneke tot B. Britten en M. Duruflé.

Klik hier om de repertoirelijst te downloaden:
Fiori musicali Repertoirelijst

Close Menu