Skip to main content

Fiori Musicali geeft op D.V. zaterdagavond 21 oktober 20.00 uur een verrassend concert.
Dit zal o.l.v. dirigent Rinus Verhage zijn met als thema ‘Verrast door vreugde 2’.
M.m.v. Orgel/piano Paul Kieviet.
Cello Anne-Linde Visser

Locatie is de Grote Kerk van Middelharnis aan De Ring.

Met koorwerken van Bach, Byrd, Tallis, Purcell, Pärt, Elgar, Finzi, Gjeilo en Macmillan.

Toegang 12 euro, t/m 16 jaar gratis.
Kaartverkoop aan de kerk (contant betalen)

Persbericht:

Fiori Musicali zingt ‘Verrast door Vreugde’, deel 2

GOEREE-OVERFLAKKEE – Eerder zong kamerkoor Fiori Musicali al een programma met de naam ‘Verrast door Vreugde’. Nu krijgt dat concert in mei 2022 een vervolg met ‘Verrast door Vreugde’, deel 2. Het concert is op zaterdag 21 oktober in de Grote Kerk te Middelharnis. Het koor zingt die avond onder leiding van gastdirigent Rinus Verhage.

Fiori Musicali komt met een vervolg op ‘Verrast door Vreugde’ omdat het programma zeer in de smaak viel, zowel bij het publiek als bij de uitvoerenden zelf. ‘Verrast door Vreugde’, deel 2, is een drieluik, waarin drie thema’s muzikale vorm krijgen: Uit de diepte, Aanbrekend licht en Verrassende vreugde.

Wat het koor ten gehore brengt is muziek uit de late renaissance tot de twintigste eeuw. Per luik hoort het publiek een serie werken van oud naar nieuw. Zo ontstaat een muzikale golfbeweging door de eeuwen heen, die de luisteraar uitnodigt om zich te laten verrassen.  

De drie golven bestaan uit een combinatie van a capella zang, orgel-, piano- en cellobegeleiding en instrumentale solo’s. Paul Kieviet speelt orgel en piano tijdens ‘Verrast door Vreugde’, deel 2, en Anne-Linde Visser laat de cello klinken, beiden zowel begeleidend als solistisch.

Het koor telt op 21 oktober veertien zangers. “Een mooie bezetting. Het koor is talentvol en werkt er hard aan”, zegt gastdirigent Rinus Verhage, die Fiori Musicali in de aanloop naar het concert onder zijn hoede heeft. “Het gaat om de combinatie van woord en toon. En om de balans tussen techniek en poëzie. De expressie, de boodschap van de tekst. Daarvoor is de muziek als het ware een voertuig: denk bijvoorbeeld aan een prachtig versierde koets. De menselijke stem als instrument is alles overstijgend.” Het muzikale programma bevat bekende delen, zoals werken van Bach, maar ook minder bekende werken. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor werken uit de late renaissance, die desondanks zeer tot de verbeelding spreken omdat het ingenieuze polyfone bouwwerken zijn.

Eerbetoon Arie Keijzer

Een bijzonder onderdeel van het concert zijn de twee werken van Arie Keijzer die worden uitgevoerd. Er wordt zowel een koor- als orgelwerk van hem uitgevoerd. Het is een eerbetoon aan de bekende Flakkeese organist die eerder dit jaar overleed en zijn eerste muzikale stappen zette op precies dit instrument: het orgel van de Grote Kerk te Middelharnis. Anne-Linde Visser soleert daarnaast met delen uit de cellosuites van Bach.

Kaarten voor het concert kosten 12 euro. Tot en met 16 jaar is de toegang gratis. Zie ook: www.fiori-musicali.nl.      

Close Menu